Handleiding

Onze tool is zeer eenvoudig in gebruik. Hieronder worden de basisconcepten één voor één in detail uitgelegd, aan de hand van enkele voorbeeldvideo's.

De krant bewerken

Om een pagina te bewerken, klik je op het potlood-icoontje rechtsboven aan een pagina. Daarmee open je de editor-zijbalk. Opgelet: het icoontje is enkel zichtbaar wanneer je ingelogd bent en wanneer je de toestemming hebt om de pagina te bewerken.

De krant een naam geven

Om de krant een naam te geven, klik je bovenaan op de titel van de krant. Daarna kun je de titel van de krant wijzigen.

De krant opslaan

Opslaan doe je via het gekleurde knopje rechtsboven de editor-zijbalk.

Inhoud toevoegen

Om inhoud aan de krant toe te voegen, sleep je het toverstaf-icoontje uit de editor-zijbalk naar een plaats op de pagina.

Tekst toevoegen

Om tekstinhoud toe te voegen, sleep je het toverstaf-icoontje naar een plaats in de pagina en kies je "tekst" uit het keuzemenu. Tenslotte klik je op het toegevoegde blokje om de tekst aan te passen.

Afbeelding toevoegen

Om een afbeelding toe te voegen, sleep je het toverstaf-icoontje naar een plaats in de pagina en kies je "afbeelding" uit het keuzemenu. Tenslotte klik je op het toegevoegde blokje en kies je via het editor-zijpaneel de gewenste afbeelding.

Een artikel maken

Om een artikel te maken, voeg je tekst toe aan de pagina en gebruik je de menubalk van de tekstblok om het artikel vorm te geven.

De opbouw van een pagina

Een pagina is opgebouwd uit verschillende blokken. Telkens je over een blok gaat met je muispijltje: licht het blok een beetje op. Om een blok aan te passen, klik je er op.

Lay-outen

Om de layout van een pagina aan te passen, versleep je een blokje naar een andere plaats.

Inhoud aanpassen

Om de inhoud van een blok op een pagina aan te passen, klik je er op. Afhankelijk van het soort blokje, verschijnen er verschillende opties in de editor-zijbalk.

Inhoud verwijderen

Om inhoud te verwijderen, verwijder je de bijhorende blok. Hiervoor klik je eerst op de blok, waarna je in de editor-zijbalk - via de rode knop - de blok kan verwijderen.

Een afgewerkte krant

Eenmaal je een naam hebt gekozen, inhoud hebt toegevoegd en enkele artikels hebt geschreven, is jouw krantenpagina afgewerkt.